Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, demokrasi nöbetinin beşinci gününde 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile canlı bağlantı kurdu

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, demokrasi nöbetinin beşinci gününde 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile canlı bağlantı kurdu. Canlı bağlantı ile Cumhuriyet Meydanı'ndaki hemşehrilerine seslenen Abdullah Gül, "Milletimle gurur duyuyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ü Meydanı'ndaki demokrasi nöbetçileri ile buluşturdu.

Yapılan canlı bağlantı ile halka hitap eden Abdullah Gül, hain darbe girişimine fedakar ve cefakar Türk milletinin sokaklara çıkarak mani olduğunu belirtti. Darbeye karşı koyarken hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet dileyen Abdullah Gül, "Bu insafsız cüretkarlığı yapanları milletimiz asla unutmayacaktır. Türkiye'nin karanlık bir döneme girmesini vatandaşlarımız önlemiştir. Halkımız, ordumuz ve polisimiz fedakarca mücadele etmeseydi çok daha büyük acılar çekilecekti. Bundan sonra da asil ve vakur olmak gerekir. Bu memleket bizim. Silahlı Kuvvetlerden yanlış insanlar çıktı diye ordumuzu zayıf düşürmek Türkiye'nin çıkarına değildir. Bütün vatandaşlarımızın Türkiye'nin dört bir yanında demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkması en büyük güvencemizdir. Hepinizle gurur duyuyorum" dedi.

11. Cumhurbaşkanı Gül'ün hitabının ardından kürsüye çıkan Başkan Mustafa Çelik de Kayseri'deki halkın coşkusunu anlattı ve "Türkiye de sizinle gurur duyuyor Sayın Cumhurbaşkanım" diye konuştu. 11. Cumhurbaşkanı Gül de Başkan Çelik'e Kayseri'de gösterilen mücadeleden dolayı kolaylıklar diledi.