Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Milli Mücadele Müzesi olarak tefriş edilecek tarihi Kayseri Lisesi'nin, geçmişten geleceğe uzanan bir köprü olacağını söyledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Milli Mücadele Müzesi olarak tefriş edilecek tarihi Kayseri Lisesi'nin, geçmişten geleceğe uzanan bir köprü olacağını söyledi.

Geçmişin izleriyle günümüz teknolojisinin birlikte yansıtılacağı tarihi binadaki çalışmaları inceleyen ve ardından bir değerlendirme yapan Başkan Çelik, bu müzeyle günümüz insanına milli mücadele ruhunu yansıtmayı hedeflediklerini kaydederek, "Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız Kültür Yolu projesinin en önemli duraklarından birisi de Kayseri Lisesi. Yüzyılı aşkın bir süre şehrin eğitim alanındaki en önemli kurumlarından birisi olan bu tarihi taş binayı Milli Mücadele Müzesi olarak düzenliyoruz. Binanın zemin katında tarihimizde önemli bir konuma sahip milli mücadele yıllarını canlandıracağız. Özellikle Sakarya Savaşı'na katılıp da şehit olan öğrencileri önplana çıkarıyoruz. Çok farklı sunum teknikleriyle hem görsel olarak hem dijital ortamda vatandaşlarımıza burayı gezdireceğiz. Ayrıca Kayseri Lisesi'nde okuyan ve mezun olan devlet adamlarımız, cumhurbaşkanlarımız ve ünlülerimiz var. Bunların canlandırılacağı bir sınıfımız olacak. Üst katta da geçici sergilerin açılabileceği bir salon yer alacak. Yanımızdaki Kiçikapı Meydanı ve karşıdaki eski kiliseyle birlikte burası, Kültür Yolu'nun da önemli bir noktası olacak. Ayrıca lisenin arkasındaki Kayseri Mahallesi ile de bir bütünlük oluşturacak" dedi.

HEDİYELİK EŞYA REYONU VE KAFETERYA

Proje kapsamında bir alış veriş mekanı ile kafeterya da yapılacağını sözlerine ekleyen Başkan Çelik, "Müzeyi gezmeye gelenlerin almak isteyecekleri hediyelik eşyaların satıldığı bir reyon ile çay-kahve içip dinlenebilecekleri bir de kafeterya yapıyoruz. Burası aynı zamanda halka açık da bir mekan olacak ve bölgeyi canlandıracak. Şehrimizin kültür-sanat hayatına çok büyük renk katacak bu tarihi müzeyi sonbaharda hizmete açmayı planlıyoruz inşallah" diye konuştu.