Kayseri'de yaşayan çocuklar Büyükşehir Belediyesi'nin etkinlikleriyle atalarını tanıyor

Kayseri'de yaşayan çocuklar Büyükşehir Belediyesi'nin etkinlikleriyle atalarını tanıyor. Çocuklara Selçuklu Müzesi ve Selçuklu dönemini tanıtmak ve müze bilincini aşılamak için önceki yıllarda da yapılan etkinlikler yeniden başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde çocuklara yönelik renkli bir gezi programı gerçekleştiriliyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği halinde yapılacak gezi programlarıyla Selçuklu Uygarlığı Müzesi ve Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi yeni nesillere tanıtılacak.

Bu çerçevede Selçuklu Müzesi'nde yapılan gezi programı ile öğrenciler, tarihle buluşturuldu. Atalarını tanıma fırsatı bulan öğrenciler rehberler eşliğinde Selçuklu dönemiyle ilgili bilgiler aldılar. Öğrenciler, atalarımızın bizlere bıraktığı tarihi mirası yerinde görerek hangi şartlardan bugünlere geldiğimiz öğrenme şansı yakaladılar. Öğrencilere gezi esnasında Anadolu Selçuklu Müzesi'ni anlatan çizgi film de izletildi. Gezi sonunda çocuklar Büyükşehir Belediyesi'nin bastırdığı boyama kitabındaki tarihi eserleri boyayarak, tarihi değerlerimizi eğlenerek öğrenme imkanı buldular.