Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak tüm öğretmenlerin bu özel gününü kutladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak tüm öğretmenlerin bu özel gününü kutladı. Başkan Çelik, öğretmenlerin göstereceği azim ve gayret ile geleceğimizin daha aydınlık olacağını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bizlerin bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan öğretmenlere şükran borcumuz olduğunu söyledi. Öğretmenliğin en kutsal mesleklerden birisi olduğunu ifade eden Başkan Çelik, "Sevgili Peygamberimiz, 'Kim bir ilim öğretirse ona bu ilimle amel edenlerin sevabı vardır' şeklinde buyurmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimizin amel defteri kapanmaz" dedi.

Fiziki yatırımlardan çok insana yatırımın önemli olduğunu ve daha aydınlık bir gelecek için her anlamda daha donanımlı bireyler yetiştirmemiz gerektiğini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, "Bu noktada en önemli görev öğretmenlerimize düşüyor. Çünkü çocuklarımızın mimarı olan öğretmenler geleceğin imarında en önemli görevi üstlenmişlerdir. Kamil odur ki bıraka bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser. Gelecek nesiller öğretmenlerimizin eseri olacaktır. Milli ve manevi değerlerine bağlı; vatanını, bayrağını, ezanını koruyup kollayacak; ülkemizi geleceğe taşıyacak bilgi ve birikime sahip nesillerin yetişmesi öğretmenlerimizin azim ve gayreti ile olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin geleceğini yetiştiren tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı günlerini tebrik ediyorum" diye konuştu.