Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri, çocuklara yönelik olarak sahnelenen 'Orman Perisi' adlı oyunla devam etti

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri, çocuklara yönelik olarak sahnelenen 'Orman Perisi' adlı oyunla devam etti.

Şehir Tiyatrosu'ndaki oyuna çocukların ilgisi büyüktü. Merak ve heyecan içerisinde oyunu takip eden çocuklar hem tiyatro ile tanışmanın hem de güzel bir pazar geçirmenin keyfine vardı. Ayrıca oyun sonrası sahneye çıkan çocuklar, hikayenin kahramanları ile fotoğraf çektirmenin heyecanını yaşadı.

Seyfettin Erol'un yazıp yönettiği ve Genel Sanat Yönetmenliğini Murat Özdeniz'in yaptığı oyunla ilgili olarak kısa bir değerlendirme yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, hafta içi büyüklere hafta sonu da çocuklara yönelik tiyatro oyunları sahnelediklerini ifade ederek, "Kayseri'de yaşayan herkesin tiyatro ile buluşmasını ve bunu yaparken de herhangi bir ücret ödememesini istiyoruz. Bu amaçla da her hafta içi büyüklere, hafta sonu da çocuklara yönelik oyunlar sahneliyoruz. Bugün de burada çocuklarımız anne-babalarıyla birlikte, ilk defa sahneye koyduğumuz 'Orman Perisi' adlı oyunu izliyorlar. Çocuklarımızın heyecanı ve ilgisi gerçekten görülmeye değer" diye konuştu.

Gerçekleştirdikleri tiyatro etkinliklerinin Türkiye genelinde de ilgi çektiğini ifade eden Daire Başkanı Durukan, geçen yıl dört ödül birden aldıklarına vurgu yaparak "Tiyatro etkinliklerimiz, sadece Kayseri'de değil ülke genelinde de ilgi görüyor. Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen tiyatro festivalleri geçtiğimiz yıl dört farklı dalda ödül kazandı. Yani yaptığımız etkinlikler sadece Kayseri'de değil ülke gündeminde de çok önemli bir yer teşkil ediyor" dedi.

Daire Başkanı Durukan tüm aileleri, çocuklarıyla birlikte hafta sonunda çocuk oyunlarını izlemeye davet ettiğini de sözlerine ekledi.