Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş.nin (KAYSER) yönetim kurulu toplantısına katıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş.nin (KAYSER) yönetim kurulu toplantısına katıldı. Serbest Bölge'nin Kayseri için çok önemli olduğunu ve takdire şayan işler yapıldığını dile getiren Başkan Çelik, "Ortak paydamız olan Kayseri'nin daha da gelişmesi için tüm kurumlarla uyum içinde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Serbest Bölge'nin yönetim kurulu toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Serbest Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı da olan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç tarafından karşılandı.

Yönetim Kurulu toplantısının ardından bir açıklama yapan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Serbest Bölge'nin yatırımcı için cazip ve takdir edilen bir bölge olduğunu söyledi. Kayseri Serbest Bölgesi'ne yatırımcıları da davet eden Büyükkılıç, "Ekonomi Bakanımız Sayın Mustafa Elitaş milletvekiliyken de Serbest Bölge'nin milletvekili gibiydi. Şimdi Bakanımız olarak önümüze çıkacak sorunları çözecektir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çelik de her zaman bizi destekliyor. Başkanımızdan bazı taleplerde bulunduk. Gerekli desteği sağlayacağını ifade ettiler. En uygun fiyat ve en uygun koşullarda arsaların olduğu bölgemize yatırımcıları bekliyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Serbest Bölge'de Kayseri ekonomisi için takdire şayan işler yapıldığını belirtti. İhracat, istihdam ve katma değer anlamında yapılanların Serbest Bölge'nin önemini kat kat artırdığını ifade eden Başkan Çelik, "Kayseri Serbest Bölgesi'nin Türkiye'deki 19 serbest bölge içinde en fazla üretim yapan bölge olması nedeniyle kıvanç duyuyoruz. Bizler belediye olarak yatırım yapan, istihdam yaratan herkesin önünü açmaya çalıştık. İlçe belediyelerimizle birlikte ayrı gayrı demeden koştuk. Zaten Kayseri'de ekonominin bu derece iyi olması, diğer şehirlere göre hızlı büyümesinin ana sebebi kurumlar arasındaki uyum. Bu uyum devam ederse çok daha iyi noktalara gideriz. Kayseri ortak paydamız. Önemli olan Kayseri'nin geleceği için çalışmak. Siz talep edeceksiniz biz koşacağız" diye konuştu.

Konuşmasında sanayicilerden beklentilerini de dile getiren Başkan Çelik, "Bize düşen işler olduğu gibi sanayicilerimize düşen işler de var. Bundan sonra katma değeri daha yüksek işlere doğru yönelmelerini istiyoruz. Daha teknolojik yatırımları bekliyoruz. Bu noktada bize düşen görevler için de hazırız" dedi.