Büyükşehir Belediye Meclisi'nin oyu ile Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa Çelik, başkanlık görevini Mehmet Özhaseki'den devraldı. Görevi devreden Özhaseki, başkanlığı bayrağı daha iyi yerlere taşıyacak bir isme devrettiğini belirtti

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin oyu ile Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa Çelik, başkanlık görevini Mehmet Özhaseki'den devraldı. Görevi devreden Özhaseki, başkanlığı bayrağı daha iyi yerlere taşıyacak bir isme devrettiğini belirtti. Yeni Başkan Mustafa Çelik ise "Rabbim inşallah nöbetimiz bittiğinde başımız dik, huzur içinde ayrılmayı bize de nasip etsin" dedi.

Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamında gerçekleştirilen devir teslim törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

"BUGÜN KAYSERİ İÇİN TARİHİ BİR GÜN"

Devir teslim töreninde Yeni Başkan Mustafa Çelik'i tebrik eden Mehmet Özhaseki, bugünün Kayseri için tarihi bir gün olduğunu söyledi. Başkanlık görevini bugüne kadar alnının akıyla yürttüğünü ifade eden Özhaseki, "Allah'a şükrediyorumki 21 sene önce devraldığım bu bayrağı bugüne kadar alnımın akıyla taşıdım. İyi işler yapmaya çalıştım. Şehrimize, ülkemize hizmet etmeye gayret ettim. İnsanlarımızın gönüllerini kazanmaya çalıştım. Rabbim bana bu görevi şerefle, onurla devretmeyi nasip etti. Gözüm arkada değil. Görevi helale harama sonuna kadar riayet edecek, bu bayrağı alıp daha iyi yerlere taşıyacak, güvendiğim bir kardeşime teslim ediyorum. Buradan mutlu ayrılıyorum. Mustafa kardeşimizi Cenabı Allah başarılı etsin. Güzel hizmetler yaptırsın. Sonunda da inşallah insanların duasını alarak naçizane benim gibi buradan yüz akıyla, gülerek gitmeyi nasip etsin diye temennide bulunuyorum. Hayırlı olsun" dedi.

"RABBİM MAHCUP ETMESİN"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise mutlu bir gün yaşandığını, bir görevi başı dik, mutlu ve gönül huzuruyla devretmenin herkes açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Rabbim inşallah nöbetimiz bittiğinde, başımız dik, huzur içinde ayrılmayı bize de nasip etsin. Rabbim mahcup etmesin diye dua ediyorum" diye konuştu.

Devir teslim törenine katılan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da meclis üyelerine tercihlerinden dolayı teşekkür ederek Kayseri için hayırlı olmasını diledi. Daha sonra Çelik ve Özhaseki birbirlerine karşılıklı hediyeler ve çiçek takdim ettiler. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden de her iki Başkan'a birer tablo hediye etti. Devir teslimin ardından tebrikleri kabul eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ziyaretçileriyle fotoğraf çektirdi.