Kadın ve Gençlik Merkezi ilçeler dışında sadece Palas'a yaptırılıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarıoğlan Palas'ta yaptırılacak olan Palas Gençlik ve Kadın Merkezi'nin temeline ilk harç, düzenlenen törenle kondu. Programda ayrıca 4 km.lik sıcak asfalt çalışması ile Palas-Sarıoğlan Yolu'nun da açılışı gerçekleştirildi. Törende ilk konuşmayı yapan Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek, "Seçildiğimiz günden bugüne kadar kapılarını sonuna kadar açan önceki Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki'ye ve desteğini aynen devam ettiren şimdiki Belediye Başkanımız Mustafa Çelik'e sizlerin huzurunda sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bizlerin tecrübesizliğine karşılık, verdikleri destekle sizlere en güzel hizmetlerin sunulmasını sağladılar" dedi.

"PALAS'I SEVİYORUZ, DESTEĞİMİZ SÜRECEK"

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de ilçe merkezleri dışında ilk kez Palas'ta tören düzenlediklerini ifade ederek, "Yaklaşık 2 aydır ilçelerimize giderek temel atma ve açılış törenleri düzenliyoruz. Altyapıdan mesire alanına, Kadın ve Gençlik Merkezi'nden yol yapımına kadar çok geniş bir alanda yatırımlar yapıp insanlarımızın kullanımına sunuyoruz. 20 Mart'ta Akkışla'da başlayan hizmet ve yatırım turumuzla tüm ilçelerimize giderek hemşerilerimizle buluştuk. Bugün de burada bir istisnayı gerçekleştiriyoruz. İlçe merkezleri dışında ilk kez Palas'ta bir tören düzenliyoruz. Bu da bizim Palas'a bakış açımızın, Palaslı kardeşlerimize duymuş olduğumuz yakınlığın bir göstergesi olsa gerek! Palas'ı seviyoruz, desteğimiz bundan sonra da artarak devam edecek" dedi.

"İSTİHDAMI GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Kırsal bölgelerin yerel değerlerini ve avantajlarını öne çıkartarak iş kapıları açmaya gayret ettiklerini kaydeden Başkan Çelik, istihdama yönelik projeler geliştirdiklerini belirterek, "İki gün önce Bünyan Büyük Tuzhisar ve Pınarbaşı Pazarören'de meyvelik alanları gezdik. Yeni çıkan kanunla belediyemize geçen bu meyveliklerde iş ve işletme açısından büyük potansiyeller var. Hem insanlarımıza iş kapısı olacak hem de üretime katkı sağlayacak bu yerlerin benzerlerini diğer ilçelerimizde de yaygınlaştırmak istiyoruz. Yani insanları doğduğu yerde doyurmak istiyoruz" diye konuştu. 40 KM. ÖTEDEN SU MÜJDESİ İlçelere yaptığı hizmetlerden dolayı Haseki Başkan'e teşekkü eden Başkan Çelik, 40 km. ilerideki Bünyan Suyu'nu Sarıoğlan ve Palas'a kavuşturmak için de önümüzdeki günlerde ihale yapacaklarını sözlerine ekledi.

"MARİFET, İLTİFATA TABİDİR"

Törende son konuşmayı yapan bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki de ilk defa bir kasabada temel attıklarının altını çizerek, "Buradaki hemşerilerimizin sıcak ilgisi ve candan yaklaşımları, bizim gelip burada bu tesislerin temelini atmamızı sağladı. Marifet iltifata tabidir, sizler bizi destekliyorsunuz, biz de sizlerin bu desteğini karşılayıp dualarınızı almaya gayret ediyoruz" dedi. Daha sonra butona basılarak yapılacak tesislerin temeline ilk harç kondu ve yapımı tamamlanan yolların açılışı yapıldı.