Yeni yapılacak projeler ve devam eden yatırımlarla ilgili olarak Amerika Birleşik Devletleri'ne giden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bir dizi inceleme ve temaslarda bulundu

Yeni yapılacak projeler ve devam eden yatırımlarla ilgili olarak Amerika Birleşik Devletleri'ne giden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bir dizi inceleme ve temaslarda bulundu. Başkan Çelik, proje ve yatırımlar yönünden ufuk açıcı bir iş gezisi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Tekinsoy ve Etüd ve Projeler Daire Başkanı Hamdi Elcuman ile birlikte ABD'ye giden Başkan Çelik, başta Bilim Merkezi ve Planetaryum'da (gözlemevi) uygulanacak sistemler olmak üzere Salt Lake City Kış Sporları Merkezi, Newyork Central Park ve Engelliler Sosyal Yaşam Merkezi'nde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgiler aldı.

Harikalar Diyarı içerisinde yaptırılan ve kaba inşaatı bitmiş durumda olan Planetaryumda (gözlemevi) yer alacak bölümler ve uygulamalarla ilgili olarak yapımcı firmanın Utah Eyaleti'ndeki tesislerini gezen Başkan Çelik, burada yer alacak evren, güneş sistemi ve gökbilimi gibi konulardaki teknolojik yapılanmaları yerinde gördü. Astronomi biliminin uygulamalı olarak anlatılacağı bu gözlemevinde sunulacak prodüksiyonları da inceleyen Başkan Çelik, uygulamalarla ilgili düşüncelerini aktardı ve taleplerini iletti.

ERCİYES İÇİN SALT LAKE, ŞEHİR PARKI İÇİN CENTRAL PARK İNCELENDİ

Bunun yanısıra Bilim Merkezi'nde uygulanacak bilimsel ve deneysel sistemlerle ilgili yapımcı firma olan Exploratorium'u da ziyaret eden ve Kayseri için hazırlanmakta olan çalışmaları gören Başkan Çelik, daha sonra 2002 Kış Olimpiyatları'nın yapıldığı Salt Lake City'ye geçerek buradaki kış sporları merkezinde temaslarda bulundu.

ABD gezisi kapsamında ayrıca, Hava İkmal Şehir Parkı konusunda gözlemlerde bulunmak ve projeye katkı sağlamak amacıyla Newyork'taki ünlü Central Park'ta ve San Francisco Stanford Üniversitesi'nde temaslarda bulunan Başkan Çelik, son olarak da Engelliler Sosyal Yaşam Merkezi konusunda ABD'de geliştirilen yöntem ve uygulamaları yerinde gördü.

"ŞEHRİN CAZİBESİNE CAZİBE KATACAK"

ABD temasları hakkında bir değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, mevcut projeleri titizlikle takip etmeye ve yeni projeler geliştirmeye devam ettiklerini belirterek, "Şehrimizde hayata geçirmeye gayret ettiğimiz bilim merkezi, şehir parkı, kış sporları merkezi ve engelliler yaşam merkezi gibi önemli projelerle ilgili değişik uygulama ve örnekleri yerinde görmek üzere ABD'ye gittik. Harikalar Diyarı içerisinde yaptırdığımız ve kaba inşaatı bitmiş durumda olan Bilim Merkezi ve Planetaryum'un iç donanımlarını yapan firmaları gezerek hem görüş alış verişinde bulunduk hem de bizim için yapılan bilimsel ve deneysel setlerini yerinde gördük. Çocuklarımız ve gençlerimiz, ufuklarını açacak, vizyonlarını genişletecek bu merkezde, bilimi uygulamalı olarak görecek, duyacak, hissedecek ve zevkle öğrenecek. Bilim Merkezi, şehrimizin cazibesine cazibe katacak ve şehir dışından da insanları Kayseri'ye çekecek" dedi.

"HERŞEYİN EN GÜZELİ OLSUN İSTİYORUZ"

Kayseri için çok yararlı bir iş gezisi gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Çelik, Kayseri'ye herşeyin en iyisini kazandırmak için titizlikle çalıştıklarını ifade ederek, "2002 Kış Olimpiyatları'nın yapıldığı Salt Lake City'deki Snowbird'de incelemelerde bulunduk. Avrupa'daki kayak merkezlerine göre farklı bir tarzı olan bu merkezden edindiğimiz tecrübeleri, Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'ne uygulayacağız. Bunların yanısıra Hava İkmal Şehir Parkı'na katkı sağlamak amacıyla Newyork'taki dünyaca ünlü Central Parkı gezip yetkililerden bilgiler aldık. Ayrıca San Francisco Stanford Üniversitesi'nde temaslarda bulunduk ve yeşil alan ve peyzaj uygulamaları konusunda uzmanlardan bilgiler aldık. Ayrıca Engelliler Sosyal Yaşam Merkezi konusunda temaslarımız oldu. Bu konuda uluslararası standartlarda bir proje geliştirmek istiyoruz. Çok boyutlu bu merkez, özellikle zihinsel engelliler için hem sosyal yaşam merkezi hem de kısmi rehabilitasyon merkezi işlevini birlikte yürütecek. ABD temaslarımız boyunca şehrimiz için yapacağımız tüm proje ve yatırımlar için önemli görüşmeler yaptık. Bizim için ufuk açıcı bir işgezisi oldu. Kayseri'ye herşeyin en iyisini, en güzelini kazandırmak için titizlikle çalışıyoruz. Projelerin en rantabl ve başarılı şekilde uygulanması için çaba sarfediyoruz. Bu anlamda verimli bir program oldu" diye konuştu.