Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yapılan çalışmalar ve gelinen nokta değerlendirme toplantısıyla masaya yatırıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yapılan çalışmalar ve gelinen nokta değerlendirme toplantısıyla masaya yatırıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik başkanlığında gerçekleşen ve ilgili birimlerden yetkililerin katıldığı toplantıda, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Veli Böke tarafından proje kapsamında şu ana kadar yapılan çalışmalar ve projenin gidişatı konusunda bilgiler verildi.

Toplantının ardından bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nin tüm projelere bedel bir proje olduğuna vurgu yaparak, "Hem merkezdeki hem de ilçelerdeki projelerimiz hızla devam ediyor. Öncelikli projelerimizden birisi de kentsel dönüşüm projeleri. Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi de mali büyüklüğü, süresi ve kapsadığı alan olarak bizim önümüzdeki 5 yılda yapacağımız tüm projelere bedel bir proje konumunda. Bu projeyi aksatmadan sürdürmeye gayret ediyoruz. Şu an itibariyle 1. 2. 3. ve 4. etapta yani tüm etaplarda değerleme ve hali hazır tespiti yapılıyor. Arsa büyüklükleri, inşaat büyüklükleri, yapı büyüklükleri gibi bilgileri de derleyerek bu büyük projeye yön vereceğiz. Bu arada ulusal ve uluslararası çapta 12 mimarlık ve tasarım ofisi proje çalışması yapıyor. Önümüzdeki aylarda bu projeleri tek tek inceleyip gözden geçireceğiz. Ardından da bunları üçe dörde indirerek kamuoyuna sunup vatandaşlarımızın görüşünü alacağız. Kesintisiz olarak çalışmalarımız sürüyor, bu yıl içerisinde inşaatına başlanır hale getireceğiz" dedi.