Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı yaz dönemi kursları, öğrencilere sertifikalarının verilmesiyle sona erdi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı yaz dönemi kursları, öğrencilere sertifikalarının verilmesiyle sona erdi. Sertifika törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de katıldı. Her yıl yaklaşık beş bin kişinin bir sanat dalında ilerlemesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, yaz kurslarından 1100 kişiyi mezun etti. Başkan Çelik, "Bizim açtığımız bu kapıdan geçerek daha büyük dünyalara erişmek öğrencilerimizin elinde" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nın Yaz Kursları Sertifika Töreni Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde yapıldı. Salonun tıklım tıklım dolduğu Sertifika Törenini Ünlü Sunucu ve Oyuncu Vatan Şaşmaz sundu. Törenin başında Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri'nin tanıtımı için yapılan iki ayrı klibin lansmanı gerçekleştirildi. Daha önce yayınlanan ve büyük ilgi gören Yekte ve Gesibağları kliplerinin ardından Bir Of Çeksem ve Erkilet Güzeli adlı türkülere de klip çekildi. Kayseri'yi farklı yönleriyle tanıtan klipler Sertifika Töreni'nde katılımcılara ve kamuoyuna tanıtıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü, Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları kültür sanat faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Bu faaliyetlerin artarak devam edeceğini ifade eden Özgöncü, yaz kurslarına katılan öğrencilere uzun bir sanat hayatı temennisinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında kültür-sanatın önemini vurguladı. Kayseri'ye her gelenin şehrimizin dünya şehirleriyle yarışan, gelişmiş bir şehir olduğunu söylediğini ifade eden Başkan Çelik bir taraftan şehri geliştirirken bir taraftan da kültür sanat faaliyetlerini ihmal etmediklerini dile getirdi. Belediye başkanlarının şehirde iz bırakacak işler yapması gerektiğini vurgulayan Başkan Çelik, "Kültürel açıdan da iz bırakacak işler yapmalıyız. Buradaki öğrencilerimizin ulusal çapta bir sanatçı olarak yetişmesi iz bırakmak anlamına gelecek. Kayseri'nin tanıtımı için hazırlanan kliplerdeki sanatçılar içinde Kayserili sanatçıların fazla olması hepimizi gururlandırır" dedi.

Kültürel anlamda yapılan yatırımlardan da bahseden Başkan Çelik, kültür yolu, kale içi kültür merkezi, Kayseri Mahallesi gibi projeler hakkında bilgi verdi. 2014'te Büyükşehir Belediyesi olarak 263 etkinlik yaptıklarını 200 binden fazla kişinin bu etkinlikleri izlediğini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "Bugün 1100 öğrenciye sertifika vereceğiz. Bu öğrencilerimiz sanata ilk adımlarını attılar. Bizim açtığımız bu kapıdan geçerek daha büyük dünyalara erişmek öğrencilerimizin elinde. Millet olarak bilinçli ve kimliğimizin farkında olan sanatçılara ihtiyacımız var. İnşallah bu öğrencilerimiz böyle birer sanatçı olurlar" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in konuşmasının ardından öğrenciler Başkan'a çiçek sunarak sağlanan imkanlardan dolayı teşekkür ettiler. Daha sonra Yaz Kurslarından mezun olan yaklaşık 1100 öğrenciden bazılarına Başkan Çelik sertifikalarını verdi. Ardından da öğrenciler eğitim gördükleri branşlardan küçük gösteriler sundular.