Büyükşehir Belediyesi Kayseri halkını Kültepe'de 4 bin yıl öncesine götürmeye devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi Kayseri halkını Kültepe'de 4 bin yıl öncesine götürmeye devam ediyor. Kültepe Kültür Turu bu hafta yaklaşık 300 kişinin katılımıyla yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel hale gelen Kültür Sanat Etkinliklerinden Kültepe Kültür Turları büyük ilgi görmeye devam ediyor. Kültepe turuna bu hafta yaklaşık 300 kişi katıldı. Kültepe'deki kazı bölgesini gezen katılımcılara Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu tarafından bilgi verildi. Günümüzden 4 bin yıl önce Anadolu insanının Asurlu tüccarlar sayesinde okuma yazmayı öğrendiklerini belirten Prof. Dr. Kulakoğlu, "Tüccarlar her türlü ticari işlemi tabletler üzerine kaydetmişler. Bu şekilde Anadolu insanı yazı ile tanışmış. Hatta Kültepe'de okuma yazma öğreten katip okulları açılmış" diye konuştu.

Kültepe turuna katılanlar kazı çalışmalarını sadece görmekle yetinmediler, bizzat kazı da yaptılar. Geziye katılan çocuklara kazı çalışmaları uygulamalı olarak gösterildi.

Kültepe gezisinin en dikkat çekici bölümlerinden birisi de daha önceki uygulamalarda olduğu gibi 4 bin yıl öncesinin canlandırılmasıydı. Asurlu tüccarlar tarafından yapılan ticaret ve o günlerdeki Kaniş Krallığı Büyükşehir Belediye Konservatuvarı sanatçıları tarafından canlandırıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü Kültepe gezizine yaklaşık 300 kişinin katıldığını ve ilginin büyük olduğunu söyledi. Kültepe'den çıkarılan tabletlerin Kayseri'nin ticari zekasını gösterdiğini belirten Özgöncü, "Tabletlerin UNESCO dünya belleğine alınması bizim için onur verici bir durum. Kültepe'yi tanıtmak ve geçmişi canlandırmak için bu tür etkilikleri sürdüreceğiz" dedi.

Geziye katılan vatandaşlar da Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir etkinlik düzenlemesinden memnuniyet duyduklarını belirttiler.