Büyükşehir Belediyesi, TÜRSAB ve Hürriyet Gazetesi tarafından şehrimizin tanıtımı için düzenlenen Kayseri’yi Keşfet programının üçüncü gününde tarihi değerlerimiz ile Kayseri Bilim Merkezi gezisi düzenlendi. Katılımcılara Kayseri’nin en önemli değerlerinden pastırmanın nasıl yapıldığı da gösterildi. Kayseri’yi Keşfet programına katılan turizmciler ve gazeteciler programın üçüncü gününde öncelikle Kayseri Bilim Merkezi’ni gezdiler. Türkiye’nin en büyük planetaryumunda film izleyen katılımcılar daha sonra Bilim Merkezi’ndeki sergi alanlarını gezdiler. Ayşe Arman, Cengiz Semercioğlu gibi yazarlar sergi alanlarını bizzat test ederek büyük heyecan yaşadılar. Bilim Merkezi gezisinin arsından Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi’ne geçildi. Müzeyi çok beğenen katılımcıların bir sonraki durağı Tarihi Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi oldu. Daha sonra Selçuklu Uygarlığı Müzesi’ni gezen turizmci ve gazetecilere burada ney dinletisi sunuldu. Kayseri’yi Keşfet ekibine daha sonra Kültür Yolu’nda bir gezi yaptırıldı. Kayseri’nin tarihi değerlerini görme ve tanıma fırsatı bulan katılımcılar daha sonra sucuk ve pastırma alışverişi yaptılar. Turizmci ve gazetecilere alışveriş sırasında Kayseri Pastırmasının nasıl yapıldığı uygulamalı olarak gösterildi. Gazeteci-Yazar Sedat Ergin pastırma yapımını ilgiyle izledi ve sorular yöneltti.