Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısını Başkan Mustafa Çelik yönetiminde yaptı

Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısını Başkan Mustafa Çelik yönetiminde yaptı. Toplantıda terörle mücadele edilen illerdeki hendeklerin kapatılması için iş makinesi gönderilmesi, Kocasinan Belediyesi Eski Başkanı Bekir Yıldız'ın isminin Orta Yol'a verilmesi gibi önemli kararlar alındı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik yönetiminde toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi gündemindeki 84 maddeyi görüşerek karara bağladı. Toplantının başında Büyükşehir Belediyesi'nin son bir ayda yapmış olduğu bazı çalışmalarla ilgili Başkan Çelik meclis üyelerine açıklamalarda bulundu.

Çarşı içine yeni kimlik kazandırılması ve bu kapsamda üzerinin kapatılması için proje çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Çelik, proje tamamlanınca AVM konforunda bir çarşımız olacağını söyledi. İlçelerde geçen yıl tarıma verilen can suyunun bu yıl hayvancılığa verileceğini, planlama çalışmalarının sürdüğünü, kültür sanat etkinliklerine hız verdiklerini dile getiren Başkan Çelik, yapılan bisiklet şenliği ile ilgili bilgi verirken bisiklet paylaşım sisteminde Ulaşım A.Ş.'nin çalışmalarıyla Türkiye'de otorite haline geldiklerini belirtti ve bisikleti ulaşımda daha fazla kullanmak için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Sağlıklı yaşam yürüyüşleri hakkında da açıklamalar yapan Başkan Mustafa Çelik, 15 Mayıs'ta Gesi ve Turan bölgesinde yapılacak yürüyüşe meclis üyeleri ve vatandaşları davet etti. Açılışı yapılan Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi ve Kuruköprü Ortaokulu hakkında da açıklama yapan Başkan Çelik, önümüzdeki bir ay içinde yapılacak olan açılışlar hakkında da bilgi verdi.

TERÖR HENDEKLERİNİ BÜYÜKŞEHİR KAPATACAK

Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında toplam 84 madde görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda bazı illerimizde güvenlik güçlerimizce yürütülen operasyonlar kapsamında barikatların kaldırılması ve hendeklerin kapatılması için Büyükşehir Belediyesi'nden iş makinesi talebi de görüşüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, 1. Komando Tugay Komutanı'nın teröristlerce açılan hendeklerin kapatılması için ekskavatör talep ettiğini, bu konuyla ilgili Valiliğin de resmi yazı ile talepte bulunduğunu belirterek bölücü hainlerin tahribatının giderilmesi için üç adet ekskavatör göndermek istediklerini söyledi. Başkan Çelik'in açıklamalarının ardından ihtiyaç duyulan iş makinelerinin gönderilmesi talebi meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısında el halıcılığını desteklemek, halı tarihini ve kültürünü gelecek nesillere aktarmak için Halıcılar Odası ile protokol yapılması konusu da görüşüldü. Başkan Mustafa Çelik'in, yapılacak olan protokol çerçevesinde Halıcılar Odası'na Kayseri Mahallesi'nden yer vereceklerini ve halıcılık kültürünün burada yaşayacağını ifade etmesinin ardından yapılan oylamada konuyla ilgili madde oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda ayrıca Kayseri Şeker Fabrikası ile yapılacak olan işbirliği konusu da görüşüldü. Başkan Çelik, İl Özel İdare'nin kapatılmasının ardından Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Pınarbaşı ilçesindeki 1000 dönümlük arazinin bölge insanına fayda sağlamasına yönelik Şeker Fabrikası ile bir proje yapmak istediklerini belirtti. Konuyla ilgili madde oybirliği ile kabul edildi.

ORTA YOL'A BEKİR YILDIZ'IN ADI VERİLDİ

Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında ayrıca tüm meclis üyelerinin ortak imzası ile bir önerge verilerek Kocasinan Belediyesi Eski Başkanı Bekir Yıldız'ın isminin Orta Yol'a verilmesi teklif edildi. Yapılan oylamada Orta Yol'un, Bekir Yıldız Bulvarı olması oybirliği ile kabul edildi. Başkan Mustafa Çelik, şehrimize hizmet etmiş diğer başkanların da isminin verilmesine ilişkin çalışmalar yaptıklarını belirtti ve önümüzdeki günlerde bu çalışmaları meclis gündemine getireceklerini kaydetti.