Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Genç KAYMEK TOKİ Gençlik Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Genç KAYMEK TOKİ Gençlik Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki'nin yanısıra AK Parti Kayseri Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Gençlik Merkezi kursiyerlerinden Rumeysa Temurlu'nun teşekkür konuşması ve Gençlik Merkezi Müdür Ali Ulusoy'un bilgilendirme konuşmasının ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, insana yapılan yatırımın en köklü yatırım olduğuna vurgu yaparak, "Bugün burada bulunan herkesin, özellikle de gençlerin, böyle bir tesisin açılışından dolayı mutluluklarını, sevinçlerini hissediyorum. Ama en çok mutlu olan benim. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak açılışını yaptığımız ilk tesisin çocuklarımıza, gençlerimize yönelik bir sosyal tesis ve kültürel bir merkez olmasından dolayı çok mutluyum. Zira insana yapılan yatırım en iyi ve en köklü yatırımdır. İnsana hizmet etmek de hizmetlerin en iyisi olarak nakledilmiştir. Bugün burada hem insana yapılan bir yatırımı hizmete açıyoruz hem de bu bölge insanına hizmet getirmenin sevincini yaşıyoruz" dedi.

"ÖZGECAN CİNAYETİ'NDEN HEPİMİZ SORUMLUYUZ"

Konuşmasında milli manevi değerlere bağlı gençlik yetiştirmenin önemine vurgu yapan Başkan Çelik, Özgecan cinayetinde herkesin sorumlu olduğuna işaret ederek, "Belediye Başkanının, yönettiği coğrafyadaki hemşehrilerinin, kadınların, yaşlıların, çocukların ve gençlerin ihtiyacı olan tesisleri yapmak ve işletmek gibi bir kutsal görevi olduğunun idraki içindeyiz. Çocuklarımız ve gençlerimiz için hem eğitim hem de sportif amaçlı faydalanabilecekleri bu tür tesisleri yapmaya devam edeceğiz. Eğer biz yapmazsak ya bu gençlerimiz başı boş, milli ve manevi değerlerden uzak, amaçsız olarak yetişirler ya da başkaları tarafından bu vatana, bu millete hizmet için değil, dış mihraklı olan kendi amaçlarına hizmet edecek şekilde yetiştirirler. Son yıllarda bunun sıkıntısını çok çektik. İnşallah bu tesisler bu boşluğu da dolduracak, gençlerimizi, bizim ideal nesil olarak gördüğümüz, Allah'tan korkan, kulundan utanan, kendi milli-manevi değerlerine bağlı olarak yetişmelerine imkan tanıyacak. Geçenlerde vuku bulan Özgecan cinayetinden hepimiz sorumluyuz. Gencecik kızımızı katleden o caninin cezasını elbette adalet verecektir. Ama o gence bu ortamı hazırlayanların da en az onun kadar sorumlu olduğunu hepimiz söyleriz. Bu gençlerin eğitilmesi, enerjilerini doğru ve legal yollarla harcayacakları sportif işlere yöneltilmesi ve bunlar için tesisler yapılarak işletilmesi bizim vebalimizdir. Bugün açılışını yapacağımız bu tesis, inşallah vebalimizi birazcık hafifletir" dedi.

"BAYRAĞI GÜVENDİĞİMİZ, İNANDIĞIMIZ BİR KARDEŞİMİZE DEVRETTİK"

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki de 21 yıl boyunca durmaksızın hizmet etmeye çalıştığına dikkat çekerek, "Bizden sonra bayrağı, güvendiğiniz, inandığımız bir kardeşimize teslim ettik. Bizden aldığı bayrağı daha iyi noktalara taşıyacağından şüphemiz yok. Gece gündüz koşturarak güzel hizmetler yapacak. Bizler 21 yıl boyunca hizmet ettik. Bir yandan şehri modern dünya şehrine dönüştürürken bir yandan da kötülerle, kamunun malını çalmayı maharet sayan asalaklarla savaştık. Sonuçta ortaya gıptayla bakılan bu şehir çıktı. Belki ön planda biz vardık ama ilk günden beri bizimle birlikte çalışan, emek veren, gayret eden arkadaşlarımız, teşkilatımız, milletvekillerimiz, bakanlarımızın büyük katkısı var. Bundan sonra da inşallah Allah nasip ederse Ankara'da bu millete hizmet etmeye devam edeceğim" şeklinde konuştu. Törende birer konuşma yapan AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Pelin Gündeş Bakır da gençleri kötü alışkanlıklardan koruyan bu tür merkezlerin şehre kazandırılmasının büyük önem taşıdığını kaydetti ve Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

"HÜKÜMETİN YAPTIĞI İŞLER KADAR ÖNEMLİ"

Son konuşmayı yapan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da konuşmasında AK Parti iktidarının 12 yılda Türkiye'yi bütün yönleriyle büyüttüğünü kaydederek, "İktisadi ve ekonomik yönden büyürken, sosyal ve kültürel yönden küçülme olmaz. Bu alanda da gelişmeler kaydetmek gerekir. Kayseri'de belediyeye ait merkezlerde bir yılda 5 bin öğrenciye eğitim verilmesi, bizim hükümet olarak yaptığımız işler kadar önemli" dedi.

BAKAN YILDIZ EBRU YAPTI

Törende daha sonra kurdela kesilerek Genç KAYMEK TOKİ Gençlik Merkezi'nin açılışı yapıldı. Bakan Yıldız ve protokol, ardından da tesisi gezerek yetkililerden bilgiler aldı. Bakan Yıldız burada da ebru sınıfını gezerek öğretmenlerle birlikte ebru yaptı.