Büyükşehir Belediyesi tarafından Tomarza ve Develi'de yapımı tamamlanan yollar ile Kadın ve Gençlik Merkezleri başta olmak üzere mesire alanı ve kapalı yazar yeri yapımı gerçekleştirmek amacıyla temel atma töreni düzenlendi. Törenlerde Başkanlar Çelik ve Özhaseki'ye vatandaşların ilgisi oldukça yoğundu

Büyükşehir Belediyesi tarafından Tomarza ve Develi'de yapımı tamamlanan yollar ile Kadın ve Gençlik Merkezleri başta olmak üzere mesire alanı ve kapalı yazar yeri yapımı gerçekleştirmek amacıyla temel atma töreni düzenlendi. Törenlerde Başkanlar Çelik ve Özhaseki'ye vatandaşların ilgisi oldukça yoğundu.

İlk olarak Tomarza'da düzenlenen törende yapımı tamamlanan Çayini-Toklar ve Avşarsöğütlü-Melikviran yollarının açılışı ile Kadın ve Gençlik Merkezi, mesire alanı ve kapalı pazar yerine ilk harç kondu.

Tomarza halkının yoğun ilgi gösterdiği törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki'nin yanısıra AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer ile meclis üyeleri, bürokratlar ve davetliler katıldı.

Törenin açılışı konuşmasını yapan Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık, göreve geldikten sonra kısa sürede önemli işler yaptıklarını belirterek, "Biz kendi çapımızda Tomarza'da hizmet üretirken Büyükşehir Belediyesi de böyle büyük yatırımları ilçemize kazandırmaya geldik. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

"HİZMET ÜRETİP HUZUR GETİRME GAYESİNDEYİZ"

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, hizmet üretip huzur getirme gayesinde olduklarını kaydederek, "Bu amaçla hem şehir merkezinde hem de ilçelerimizde insanlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye ve dualarını almaya çalışıyoruz. En temel felsefemiz, Yaratılana hizmet ederek Yaratan'ın rızasını kazanmak. Şurada bulunan Tomarzalı kardeşlerimden birisi, 'Allah razı olsun bizim filanca sıkıntımızı giderdi. Allah da O'nun sıkıntısını gidersin' diye dua etse, teşekkür etse bizim için dünyalara değer. Bu teşekkür ve dualar tabiri caizse tüm yorgunluğumuzu alıyor, enerjimizi yeniden şarj ediyor ve koşturmaya devam ediyoruz" dedi.

SANAL ALEMDEN, GERÇEK HAYATA

Yapımına başlanacak olan tesisler hakkında da bilgiler veren Başkan Çelik, Kadın ve Gençlik Merkezi'ne ayrı bir önem verdiklerini ifade ederek, "Bugün burada Kadın ve Gençlik Merkezi başta olmak üzere mesire alanı ve kapalı pazar yerinin temelini atıyoruz. Tüm ilçelerimizde öncelik verdiğimiz tesislerin başında Kadın ve Gençlik Merkezleri geliyor. Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim en değerli emanetlerimiz. Kadınlarımız da öyle. Biz bu iki grubun hem kendilerini en iyi şekilde geliştirmelerine hem de boş vakitlerini verimli şekilde doldurmalarına imkan sağlayacak bir merkez oluşturuyoruz. Burada gençler için ders çalışma ve etüd imkanlarının yanı sıra sosyal ve sportif tesislerden yararlanma fırsatı sağlıyoruz. Kadınlarımız için de bir meslek edinme, bir hobi ile uğraşarak zamanını verimli geçirmenin kapısını aralıyoruz. Bu merkezle, kadınlarımızın ve gençlerimizin, televizyon ve internet gibi sanal alemden çıkıp gerçek hayatın içine girmelerini, asosyallikten kurtulup sosyal birer fert olmalarını hedefliyoruz" dedi.

Başkan Çelik, 2015 yılında Tomarza'ya toplam 17,3 milyon liralık yatırım yapacaklarını da sözlerine ekledi

"17 MİLYONLUK YATIRIM ANCAK 15 YILDA YAPILIRDI"

Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki de 1,5 yıl öncesinden başlattıkları çalışmaların bugün meyvesini vermeye başladığını ifade ederek, "Bütünşehir olarak adlandırılan kanun çıkmadan önce buraya defalarca geldim. Dertleri dinledim, istekleri ve ihtiyaçları tespit ettim. Aradan geçen zarfında şimdi bunlar ete kemiğe bürünüyor. Çelik Başkan da söyledi, Büyükşehir'in Tomarza'ya yapacağı yatırımların toplamı 17 milyon lira. Tomarza Belediyesi kendi imkanlarıyla bu yatırımı 17 yılda ancak yapardı. Bu daha bir yıllık yatırım bedeli, sonraki yıllarda bu yatırımlar artarak devam edecek. İşte o zaman bu yasanın getirileri en güzel şekilde kendini gösterecek" dedi.

TOMARZA'YA 10 YILDA 200 MİLYONLUK YATIRIM

Son olarak kürsüye gelen AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel de son on yılda Tomarza'ya 200 milyon liralık yatırım yapıldığına işaret ederek, "İlçelerimize sahip çıkıyor. Sorunlarına, ihtiyaçlarına dört elle sarılıyoruz. Tomarza'ya son on yılda toplam 200 milyon liralık yatırım yaptık" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından butona basılarak yapımı tamamlanan yolların açılışı gerçekleştirildi ve yapılacak olan tesislerin temeline ilk harç kondu.

DEVELİ'DE YATIRIM COŞKUSU

Tomarza'daki toplu açılış ve temel atma töreninin ardından Develi'ye geçildi. Burada da Kadın ve Gençlik Merkezi başta olmak üzere Aksu Mesire Alanı ve kapalı pazar yerinin temeline ilk harç konarken Karacaören-Sindelhöyük yolunun da açılışı yapıldı.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar'ın teşekkür konuşmasının ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, insanlara hizmet etme konusunda kendilerini maddi manevi sorumlu hissettiklerine vurgu yaparak, "Hizmet etmeyi, insanlara huzur ve mutluluk getirmeyi seviyoruz. Bu konuda kendimizi hem kanunen ve vicdanen sorumlu hissediyoruz hem de Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in 'Bir kavmin efendisi, ona hizmet edendir' sözüne istinaden manen şeref sayıyoruz. İstiyoruzki ilçelerimizde yaşayan herkes belediye hizmetlerinden en güzel şekilde yararlansın, huzurlu olsun ve yaşadığı yerden keyif alsın. Hemşerilerimiz, günlük hayatını kolay, rahat ve huzurlu şekilde geçirirken sosyal, kültürel ve sportif yönden aradıklarına da yaşadığı yerde ulaşabilsin. İşte bu amaçla 11 ilçemizde bir yandan altyapı yatırımları gerçekleştirirken bir yandan da sosyal-kültürel amaçlı yatırımlara imza atıyoruz" diye konuştu.

İLÇELERE 250 MİLYON LİRALIK BÜTÇE

Konuşmasında ilçelere yapılan yatırım miktarı hakkında da bilgiler veren Çelik, yatırım bütçesinin yarısını ilçelere ayırdıklarına dikkat çekerek, "Bizim Büyükşehir Belediyesi olarak bu yılki yatırım bütçemiz 500 milyon lira. Eski parayla 500 trilyon lira. Bunun 250 milyon lirasını yani tam yarısını ilçelerimizde gerçekleştireceğimiz hizmet ve yatırımlara ayırmış durumdayız. Bunun ne anlama geldiğini şöyle anlatmak istiyorum: Kayseri'nin nüfusu 1 milyon 300 bin. Bunun 1 milyonu şehir merkezinde, 300 bini ise ilçelerde ve onlara bağlı mahallelerde yaşıyor. İşte şehirde yaşayan o 1 milyon kişiye 250 milyon liralık yatırım bütçesi planlamışken, ilçelerde yaşayan 300 bin nüfusa da aynı miktarda yani 250 milyon lira ayırmış durumdayız. Bu rakamlar bile bizim ilçelerde yaşayan hemşerilerimize hizmet götürme konusunda ne kadar kararlı olduğumuzu ortaya koymaya yetiyor" dedi.

"ALNIM AÇIK, BAŞIM DİK AYRILDIM"

Develi'deki törende konuşan bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki de 21 yıllık belediye başkanlığından başı dik alnı açık şekilde ayrıldığını söyleyerek, "Bu süre zarfında şehrin alt ve üstyapısına dair çok büyük yatırım ve hizmetler gerçekleştirdik. Dün taşra diye bakılan Kayseri'ye bugün Avrupa Birliği'nin başkenti sayılan Strazburg'dan 'Kardeş Şehir' olma teklif edilir hale geldi. 21 yıl belediye başkanlığı yaptım ve başım dik olarak, alnım açık olarak ayrıldım. Yerimi de çok güvendiğim, Allah'tan korkan, kul hakkından sakınan değerli bir arkadaşıma yani Mustafa Çelik'e devrettim. Allah ona da hayırlı uzun hizmet ömrü versin" dedi.

Törende son konuşmayı yapan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de Develi'ye hükümet tarafından son yıllarda büyük yatırımlar yapıldığına dikkat çekti ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan yatırımlar için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından butona basılarak yapımı tamamlanan yolların açılışı gerçekleştirildi ve yapılacak olan tesislerin temeline ilk harç kondu.