Büyükşehir Belediyesi'nin Talas Yolu'nda Yeni Hareket Amirliği'ni hizmete açmasıyla Seyyid Burhaneddin Mezarlığı önündeki trafikte büyük rahatlama meydana geldi.

Mezarlık önündeki otobüslerin tamamı Yeni Hareket Amirliği'ne taşındı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas Yolu'nda hizmet vermeye başlayan Hareket Amirliği'ni ziyaret ederek incelemelerde bulunmuştu. Modern bir şekilde yapılan Yeni Hareket Amirliği'ne ilk etapta Seyyid Burhaneddin Mezarlığı önündeki otobüsler taşındı. Mezarlık önünde çift sıra park yapmak zorunda kalan otobüslerin taşınması bu bölgedeki trafik yükünü büyük oranda azalttı.

Talas Yolu'ndaki Yeni Hareket Amirliği, Kartal Kavşağı ile Kiçikapı arasında yoğunlaşan ve bu güzergah ile bağlantı yollarında zaman zaman sıkışmalara sebebiyet veren trafikten kaynaklı sorunu tamamen ortadan kaldırdı.