Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 95. Yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 95. Yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. İstiklal Marşı’nın Akif’in dediği gibi Türk Milleti’nin eseri olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, milletin her bir ferdinin İstiklal Marşı’nın her satırını dikkatle bir kez daha okuması gerektiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, açıklamasına İstiklal Marşı’nın bir dörtlüğü ile başladı.

“Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?

Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!

Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hûda,

Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.”

Aziz milletimizin büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla verdiği İstiklal mücadelesini anlatan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un bu satırlarının bugün bir kez daha iyi anlaşılması gerektiğini vurgulayan Başkan Çelik, “Komşu ülkelerde yaşananlar vatanın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Suriye’de milyonlarca insan ölüm korkusu ile vatanlarını terk etmek zorunda kalmışlardır. Dünyanın pek çok yerinde ne yazık ki buna benzer acılar yaşanmakta, insanlar yurt bildikleri topraklardan göç etmek zorunda bırakılmaktadır. Tüm bu manzaralar vatanın kıymetini çok iyi bilmemizi ve bu vatan uğruna her türlü fedakarlığa hazır olduğumuzu göstermemiz gerektiğini ortaya koymaktadır. Türk Milleti tıpkı İstiklal Marşı’nı yazdıran bağımsızlık mücadelesinde olduğu gibi vatanı için her zaman ve her koşulda can vermeye hazırdır. İçerde ve dışarıda bu vatanı bölmeye çalışanlara dün nasıl bir inanç ve azimle karşı koyduysak bugün de aynı inanç ve azimle karşı koyuyoruz ve koymaya da devam edeceğiz. Milletimizin her bir ferdinin Türk Milleti’nin eseri olan İstiklal Marşı’nın her satırını bir kez daha okuması gerektiğine inanıyorum. Bu vesileyle büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla İstiklal mücadelesi veren atalarımızı ve bu mücadeleyi en iyi şekilde anlatan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.