Kayseri Ulaşım A.Ş tarafından düzenlenen seminerlerle ilk, orta öğretim ve lise öğrencilerine toplu taşıma kültürünü aşılamak ve raylı sistemi tanıtmak amacıyla bilgiler veriliyor

Kayseri Ulaşım A.Ş tarafından düzenlenen seminerlerle ilk, orta öğretim ve lise öğrencilerine toplu taşıma kültürünü aşılamak ve raylı sistemi tanıtmak amacıyla bilgiler veriliyor.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen seminerlerde şu ana kadar 154 okul ve 4 sürücü kursunda toplu taşımanın önemi ve raylı sistem konusunda bilinmesi gerekenler anlatıldı.

Toplu taşımanın şehirlerin geleceği ve çevre açısından öneminin vurgulandığı seminerlerde raylı sistemin özellikleri, kente olan etkileri, raylı sistemi kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi konularda bilgiler aktarıldı.

Seminerlerde ayrıca raylı sistemin karayolu araçlarından farkları, durma mesafesi, diğer karayolu araçları gibi anında duramayacağı ve dolayısıyla daha dikkatli olunması gerektiği gibi hususlarda öğrencilerin dikkatleri çekildi.

Proje kapsamında önümüzdeki günlerde 23 okulda daha seminerlere devam edilecek.