Avrupa’nın en yüksek dikey koşusu olma özelliği taşıyan Uluslararası Erciyes Ultra Sky Dağ Maratonu’nun ana sponsoru Mercedes-Bayraktar Merkay oldu.

Avrupa’nın en yüksek dikey koşusu olma özelliği taşıyan Uluslararası Erciyes Ultra Sky Dağ Maratonu’nun ana sponsoru Mercedes-Bayraktar Merkay oldu. Bu kapsamda Erciyes’te sponsorluk protokolü imzalandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. ev sahipliğinde ve Mercedes-Bayraktar Merkay ana sponsorluğunda gerçekleşecek dağ koşusu tüm dünyadan atletlerin mücadelesine sahne olacak. Koşu camiasının gözlerini Erciyes'e çeviren ve 2-3 Temmuz 2021 tarihlerinde koşulacak dağ maratonunu Middle Earth Travel organize ediyor. Bu kapsamda Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ile Merkay Bayraktar Otomobil Satış Müdürü Osman Odabaşı ve Middle Earth Travel CEO’su Atıl Ulaş Cüce arasında Erciyes’te ana sponsorluk protokolü imzalandı.

Protokol imzalandıktan sonra konuşan Kayseri Erciyes A.Ş. Yön. Krl.Bşk. Murat Cahid Cıngı, “Bilindiği gibi Erciyes’imizi sadece kış ve kar sporlarıyla ilgili değil dağ da yapılabilecek bütün koşu, bisiklet, yüksek irtifa kampları, basketbol yüzme gibi birçok sportif disiplinde dünya çapında bir marka haline getirmeye çalışıyoruz” dedi.

DÜNYA KLASMANINDA YER EDİNMİŞ BİR DAĞ MARATONU

Cıngı, Erciyes Ultra Sky Dağ Maratonu’nun bu sene beşincisinin düzenleneceğini vurgulayarak, “Artık kendisine dünya klasmanında bir yer edinmiş bir maraton yapıyoruz. Yarışmacılarımız çok farklı ülkelerden Erciyes’e geliyor. Gerçekten çok zorlayıcı ve yüksek kondisyon gerektiren parkurlar var. Avrupa’da olduğu gibi biz bu tarz müsabakaları Erciyes’te gelenekselleştirmek, 50.’sini, 100.’sünü yapmak ve torunlarımıza devretmek için projeksiyon çiziyoruz. Bunun yolu da ancak organizasyonlara toplumun ve tabi ki özel sektörün sahip çıkmasından geçiyor. Dolayısıyla bu güzel yolculukta markalarımızın, muhteber işletmelerin de bizlerle beraber olması ve dağımıza, ülkemize sahip çıkması gerekiyor. Mercedes tabi dünya çapında önemli bir figür ve yıllardır gücü ve kaliteyi temsil etmiş bir marka. Bu markanın çok uzun yıllardır Kayseri temsilciliğini yapan Merkay Bayraktar otomotivin bu uluslararası yarışa sahip çıkması ve destek olması da şehrimize önemli bir hizmet. Kendilerine Erciyes ailesi olarak teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bayraktar Merkay Otomobil Satış Müdürü Osman Odabaşı ise “Bayraktarlar  Mercedes markası olarak Erciyes’i ve Erciyes A.Ş.’yi tüm etkinliklerinde destekliyoruz; şehrimiz ve ülkemiz adına önemsiyoruz. Güzel bir etkinlik olacak. Bu konuda Erciyes A.Ş.’yi tebrik ediyoruz. Bizleri de bu etkinlikte ana spor olarak kabul ettikleri için teşekkür ediyoruz. Umarım keyifli ve güzel bir etkinlik olacaktır. Şimdiden tüm yarışmacılara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Middle Earth Travel Organizasyon CEO’su Atıl Ulaş Cüce de “2016’da başladığımız ve geçen sene pandemi dolayısıyla yapamadığımız maratonun beşincisini düzenliyoruz. Bayraktarlar Mercedes Markasının da desteği ile daha güçlü bir organizasyon olacağına inanıyoruz. Pandemi sonrasında koşucular dağda, doğada olmayı çok özlediler. Yoğun bir katılım olacak; çok sayıda uluslararası koşucularımız da var. Şu anda kesinleşen sekiz ülkeden katılımcımız var. Yarışmamızın her sene çok daha güçlü bir şekilde ilerleyeceğini ve büyüyeceğini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Erciyes’te gerçekleşecek Uluslararası Dağ Maratonu’na Mercedes’in yanı sıra G-Schock, Decathlon, Migros, Casio, Meysu, Aygaz, Zuber, Kayseri Gross, The Kayseri Loft Hotel, Ulaşım A.Ş ve Spor A.Ş de destek veriyor. Erciyes Ultra Sky Dağ Maratonu, Vertical Kilometer (VK), 64K, 25K ve 12K olmak üzere dört kategoride koşulacak. Ayrıca Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından çocukların katılacağı 7-12 yaş arası Çocuk Maratonu da yapılacak.