Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı açılışının yapıldığı İlköğretim Haftası Programı’na katıldı. Başkan Büyükkılıç, yeni dönemde ilk ders zilini çalarak minik öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Kayseri'de 2024-2025 eğitim öğretim yılında kent genelinde 1134 okulda 320 bin öğrenci, 13 bin 650 sınıfta eğitim öğretime başladı.

Hayırsever Büyükkılıç ailesi tarafından yaptırılan İlmiye-Ahmet Nuri Büyükkılıç İlkokulu’nda gerçekleşen İlköğretim Haftası Programı’na Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Volkan Ersun Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Melikgazi Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, müdürler, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Başkan Büyükkılıç, okul bahçesinde minik öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, minik öğrencilerin etkinlikleri, renkli görüntüler oluşturdu.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, bugün daha farklı bir heyecan içerisinde olduklarını ifade ederek, “Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayseri’mizin sokakları, caddeleri, mekânları çok daha heyecanlı, çok daha farklı. Çünkü mekânın sahibi olan çocuklarımız, dünyamızın çiçekleri, dünyamızın en masum varlıkları, çocuklarımız, bugün mekânlarına döndüler ve 9 Eylül itibariyle yeni bir eğitim öğretim yılını başlatmış oluyoruz. Bu vesile ile heyecanımız her zamankinden çok daha fazladır” diyerek,  başta, başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere eğitim şehitlerini ve tüm şehitleri rahmetle, minnetle andığını ve hepsine en derin saygılarını sunduğunu ifade etti.

Törende konuşmaların ardından Vali Çiçek, Başkan Büyükkılıç ve protokol, sınıfları gezerek, yeni eğitim ve öğretim döneminin tüm öğrencilere ve öğretmenlere hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Daha donanımlı gençlik yetiştirmek için gayret ettiklerini ifade eden Büyükkılıç, eğitim camiasına yeni dönemde başarılar diledi.

İlk ders zili çalan miniklerin heyecanına ortak olan Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç’ın yer aldığı protokol, öğrencilere hediye vermeyi de ihmal etmedi.