Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Gökmen Çiçek ile birlikte Yahyalı’ya giderek, hem doğa harikası Kapuzbaşı Şelalesi’ni gezdi hem de yaşanan sel felaketi sonrasında etkilenen bölgeleri yerinde inceledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte sel felaketinden etkilenen bölgeleri ziyaret etmek ve vatandaşların ihtiyaçlarını öğrenmek doğrultusunda son durumu yerinde görmek amacıyla Yahyalı’ya gitti.

Yahyalı ilçe ziyaretine Başkan Büyükkılıç ve Vali Gökmen Çiçek beraberinde, Kayserili Merkez Valisi Sami Bulut, Yahyalı Kaymakamı Metin Eyyüpkoca, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayar Özsoy ve daire başkanları katıldı.

Yahyalı’daki tüm mahalleleri gezen heyet, burada kendilerini karşılayan mahalle sakinleri ile tek tek ilgilendi.

Büyükçakır Mahallesi’nde açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, tüm mahalleleri gezdiklerini belirterek, “Bizleri her zamanki sıcaklığınızla karşıladığınız için teşekkür ediyoruz. Cenab-ı Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Biz sizlere layık olmak, sizlerin istediği mütevazı istekleri hayata geçirmek için dayanışma içerisinde valiliğimiz ve belediyelerimizle el ele vermek suretiyle çalışmalar yapıyoruz” dedi. 

Gezi esnasında çocuklarla özel ilgilenen Başkan Büyükkılıç, çocuklara Kayserispor forması ve oyuncaklar da hediye etti. Vatandaşlar da Başkan Büyükkılıç ile Vali Gökmen Çiçek’e ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti.

BÜYÜKKILIÇ’TAN VATANDAŞLARIN TALEPLERİNE ANINDA TALİMAT

Derebağ Mahalle Konağı’nda sel baskınından zarar gören vatandaşları da dinleyen Başkan Büyükkılıç ve Vali Çiçek, vatandaşların sıkıntılarının giderilmesi için anında talimat verdiler. Bu sırada bir kadın, Başkan Büyükkılıç’ın kendisinin 40 sene önce eski doktoru olduğunu söylerken, Vali Çiçek de “Başkanımız yine derdinin doktoru” dedi. Başkan Büyükkılıç da ‘Hakkını helal et anacım’ diyerek, yaşlı kadının talebine de anında talimat verdi.

Başkan Büyükkılıç ile Derebağ Şelalesi ve çevresinde incelemelerde bulunan Vali Gökmen Çiçek, Derebağ Şelalesi önünde yaptığı açıklamada, Kayseri’nin hem turizm bölgelerini, hem de son yaşanan yağışlar dolayısıyla selden etkilenen bölgeleri ziyaret etmek ve vatandaşların ihtiyaçlarını öğrenmek doğrultusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ile Yahyalı ilçesine gittiklerini ifade etti.

“BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ VATANDAŞLARIN SORUNLARINA ANINDA MÜDAHALE EDİYOR”

Selden etkilenen vatandaşların sorunlarına Başkan Büyükkılıç’ın anında müdahale edip, destekte bulunduğunu da vurgulayan Vali Çiçek, şöyle konuştu:

“Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız ve belediye başkanımızın ekiplerini, hepsini alanda çalışırken gördük. Halkımızın sorunlarına zamanında müdahale edildiğini ve bundan sonra istedikleri, bazı birtakım eksikliklerin olduğunu söylediler. Büyükşehir Belediye Başkanımız hepsine hemen müdahale etti, birçok taleplerini karşıladı. Bazı telef olan hayvanlar vardı, bazı telef olan arılar vardı. Yine Başkanımız ve Yahyalı Belediye Başkanımız derhal konuya müdahil oldular, bu da beni çok mutlu etti. Burada, özellikle sel felaketinin bir daha yaşanmaması için bir takım tespitlerde bulunduk, onlar için de gerekli görüşmeleri yaptık. İnşallah en kısa sürede yapılacağı sözünü de Ankara’dan aldık. Daha önce Yahyalı’ya gelmiştim ama Derebağ Şelalesi’ni görmemiştim. Beklentimin çok üzerinde çıktı, muhteşem. Kayseri her geçen gün bizi şaşırtıyor. İşimiz çok, çok şey yapmalıyız birlikte buraları tanıtmak için. İnşallah, Büyükşehir Belediye Başkanımızla geldiğim gün söylediğim gibi kol kola, omuz omuza biz bunların hepsini, sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya tanıtmak için elimizden geleni yapacağız.”

“BİRLİKTELİĞİ PEKİŞTİRMEYE YÖNELİK ÇALIŞMALARA HER ZAMAN DEVAM EDECEĞİZ”

Yahyalı’da yaşanan sel felaketinden sonra olayları yerinde görmeyi çok önemsediklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç ise birlikteliği pekiştirmeye yönelik çalışmalara her zaman devam edeceklerini dile getirdi.

Vali Çiçek’in de olayları yerinde görmeyi ve anında müdahaleyi çok önemsediğini belirten Büyükkılıç, “Sayın Valimize özellikle teşekkür ediyorum. Gerçekten olayları yerinde görmeyi çok önemsiyor ve anında müdahaleyi de çok önemsiyor. Bu sıcak ilişkilerle hakikaten Yahyalılı gönül insanlarının yaralarını sarmaya ve onların bizlerle olan birlikteliğini pekiştirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Büyükkılıç, Derebağ Şelaleleri ve Kapuzbaşı Şelaleleri gibi en önemli turizm destinasyonlarından birinde olduklarını da söyleyerek, “El ele gönül gönüle ne gerekiyorsa onu yapmaya devam ediyoruz. Herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Ulupınar Mahallesi’nde acil durumlar için inşa edilen helikopter pistini de inceleyen Başkan Büyükkılıç ile Vali Çiçek, burada Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri ile doğaya Şahin bıraktı.

KAPUZBAŞI ŞELALERİ İNSANLARLA DOLUP, TAŞACAK

Öte yandan Başkan Büyükkılıç, Vali Çiçek’e Yahyalı’nın eşsiz turistlik değerini içerisinde barından Aladağlar Milli Parkı içerisinde bulunan Kapuzbaşı Şelalelerini de gezdirerek, doğa harikalarıyla dolu Kayseri ve şelaleler hakkında bilgiler verdi.

Burada konuşan Başkan Büyükkılıç, “Dünyanın en gözde şelalelerinden biri olan, Kapuzbaşı Şelaleleri önündeyiz. Sayın Valimizin de önerileri doğrultusunda yapacağımız cam teras ile buraya gelen vatandaşlarımızın turizme en büyük katkı sağlayacak olan bu terastan şelalelerimizi seyredeceği ortamı sağlayacağız. Su sesi ile dinlenecek,  adeta cıvıl cıvıl insanlar dolacak, taşacak” ifadelerini kullandı.

KAPUZBAŞI ŞELALERİ’NE “CAM TERAS” TALİMATI

Vali Çiçek de, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç ile el ele, omuz omuza Kayseri’nin her bölgesinde, her konusunda istişare halinde sokak sokak gezdiklerini belirterek, “Başkanımızla geldiğimizde şöyle konuştuk. Sağ olsun dedi ki, ‘sayın valim belediye, valilik ayrımı yok, birlik beraberlik içinde her şeye beraber bakıyoruz’ dedi. Her konuda olduğu gibi istişare halindeyiz. Ayrımız gayrımız yok. Bize böyle kolaylık sağlayan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kapuzbaşı Şelaleleri’ni ‘muhteşem’ diye nitelendiren Vali Çiçek, “Başkanımızın söylediği kadar varmış. İnanın çok etkilendim. Muhteşem bir şeyle karşılaştım. 25 dakika durdum, kendimizi 25 gün tatil yapmış gibi hissediyoruz, böyle bir coğrafya burası. Belediye başkanımızla birlikte buraya cam teras yapılırsa, insanlar hem adrenalini hem de görsel görüntüyü izlemesi muhteşem olacak” dedi.

Başkan Büyükkılıç, Vali Çiçek, Merkez Valisi Sami Bulut ve Yahyalı Kaymakamı Metin Eyyüpkoca ile birlikte Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’ü de makamında ziyaret ederek, Yahyalı ilçesiyle ilgili yürütülen çalışmaları ve projeleri değerlendirdi. Öztürk, Vali Çiçek ile Başkan Büyükkılıç’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.