Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Wardhana, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i makamında ziyaret etti

Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Wardhana, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i makamında ziyaret etti. Endonezya fahri konsolosu Tahir Nursaçan'ın da yer aldığı ziyarette iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel işbirliği üzerinde duruldu.

Ziyarette yaptığı konuşmada Kayseri'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Wardhana, kendisine yapılan sıcak karşılamaya teşekkür ederek, "Ben yeni bir büyükelçiyim. Göreve başlayalı birkaç ay oldu. İlk ziyaretlerimden birisini Kayseri'ye yapıyorum. Beni sıcak ve samimi bir şekilde karşıladığınız için teşekkür ederim. Sizi de yeni seçilmiş olmanızdan dolayı tebrik ediyor ve görevinizde başarılar diliyorum. Allah yardımcınız olsun. Ben iki ülke arasındaki ilişkeleri geliştirmek için gayret gösteriyorum. Eğer yakınlaşırsak birbirimizi severiz. Onun için buraya geldim. Burada ayrıca çok sayıda Endonezyalı öğrencimiz var. Onlar için de sizden ilgi ve destek bekliyorum" dedi.

"ÖĞRENCİLERİN İKİNCİ BABASI, İKİNCİ ABISİYİZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de ziyaretten onur duyduklarını kaydederek, "Kayseri, 6 bin yıllık tarihi olan, Türkiye'nin tam ortasında gelişmiş ve kalkınmış bir şehir. Ticarette, sanayide, eğitimde, turizmde ve sağlıkta bir merkez konumunda. Dünyanın en kalabalık müslüman nüfusuna sahip ülkesinin büyükelçisini ağırlamaktan onur duyduk. İki ülke arasındaki işbirliğinin gelişimi için üzerimize düşeni yerine getirmeye hazırız. Ayrıca belediye başkanlığına yeni seçildiğimi takip edip tebrik ettiği için de teşekkür ederim" diye konuştu.

Başkan Çelik, burada bulunan yabancı öğrencilere her zaman destek olduklarını ifade ederek, "Kayseri'deki Endonezyalı öğrenciler bize emanet. Biz onların ikinci babası, ikinci abisiyiz. Gözünüz arkada kalmasın, her zaman onların yanındayız" diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Çelik günün anısına Büyükelçi Wardhana'ya el yapımı bezemeli bir cam vazo hediye etti.