Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Uluslararası 11. Liselerarası Tiyatro Festivali yavru vatan Kıbrıs'tan gelen okulun oyunu ile devam ett

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Uluslararası 11. Liselerarası Tiyatro Festivali yavru vatan Kıbrıs'tan gelen okulun oyunu ile devam etti. Güzelyurt Meslek Lisesi "Bizim Evin Halleri" adlı oyunu sahneledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin Liselerarası Tiyatro Festivali kapsamında Kayseri'ye gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekibi oyun öncesi Kayseri'den övgüyle bahsetti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güzelyurt Meslek Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Emine Öykü festivali çok yararlı ve çok güzel bir etkinlik olarak değerlendirdi. Bu tarz etkinliklerin öğrencilerin akademik gelişimleri kadar sosyal gelişimleri açısından da çok önemli olduğunu belirten Emine Öykü, Kayseri'ye duyduğu hayranlığı da dile getirdi. Kayseri'nin çok otantik bir şehir olduğunu ifade eden Öykü, "Kayseri, geleneklerin yaşatıldığı ve tarihi dokunun hala yıpranmadığı bir şehir. Sadece biraz daha reklama ihtiyacı var. Gördükki Kayseri sadece mantısı ve pastırması ile ünlü bir şehir değil. Özellikle tarihi dokunun korunmasını önemsiyorum. Tarihi dokuyu barındıran iller Avrupa'da bile kalmadı. Bu dokunun korunması şehrin ve nesillerimizin geleceğe açısından önemli" diye konuştu.

Güzelyurt Meslek Lisesi Öğrencileri de, Kayseri'yi çok beğendiklerini belirttiler. Yavru Vatandan gelen öğrencilerden birisi Kayseri'yi çok beğendiği için üniversite sınavında Erciyes Üniversitesi'ni yazmayı düşündüğünü dile getirdi.

Güzelyurt Meslek Lisesi öğrencileri daha sonra Şehir Tiyatrosu'nda "Bizim Evin Halleri" adlı oyunu sahneledi. Oyunda Kıbrıslı bir ailenin yaşantısı anlatıldı.