Anadolu'nun sanat merkezi olan Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK), geleneksel sergisini 3-10 Ekim tarihleri arasında açtı. Sergiyi 1 hafta içinde yaklaşık 12 bin kişi ziyaret etti

Anadolu'nun sanat merkezi olan Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK), geleneksel sergisini 3-10 Ekim tarihleri arasında açtı. Sergiyi 1 hafta içinde yaklaşık 12 bin kişi ziyaret etti.

Yüzü aşkın kurs çeşidi ve on binlerce kursiyeri ile Anadolu'nun Sanat Merkezi olan KAYMEK, Anadolu'nun en büyük sergisini Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde açtı. 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün de katılımıyla açılan KAYMEK Sergisi'nde yaklaşık 4 bin eser yer aldı. 1 hafta açık kalan sergiyi Kayseri ve il dışından yaklaşık 12 bin kişi ziyaret etti. Meslek liseleri başta olmak üzere çok sayıda okul, öğrencilerini toplu halde sergiye getirirken, ilçelerden de gruplar halinde çok sayıda vatandaşımız sergi için Kayseri'ye geldi. Öte yandan farklı illerden belediyelerin mesleki eğitim birimlerinin yöneticileri de KAYMEK Sergisini gezerek kurslarla ilgili bilgiler aldı.

KAYMEK'in geleneksel sergisi süresince Kayseri Dünya Ticaret Merkezi adeta kültür sanat merkezine dönüştü. Sergi boyunca her gün bir sanat dalında eğitim verilirken, her akşam da bir dizi etkinlik yapıldı. Sergiyi gezmek için gelen isteklilere Ahşap Boyama, Yağlı Boya Resim, Kağıt Rölyef, Ebru, Koza Nakışı, Keçe Nakışı ve Takı Tasarım gibi branşlarda eğitim verildi. Her gün yaklaşık 100 kişi bir sanat dalında eğitim alma fırsatı yakaladı.