Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeşilhisar'da yapımı tamamlanan park ve mesire alanı ile Musahacılı, Kovalı, Kayadibi mini futbol sahaları için açılış töreni düzenlendi

Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeşilhisar'da yapımı tamamlanan park ve mesire alanı ile Musahacılı, Kovalı, Kayadibi mini futbol sahaları için açılış töreni düzenlendi.

Tören kapsamında ayrıca Kovalı-Kayadibi Yolu ile Doğanlı-Niğde Bağlantı Yolu'nun da açılışı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki'nin yanısıra ilçe belediye başkanları, davetliler ve kalabalık bir halk topluluğunun katılımıyla gerçekleştirilen törende ilk konuşmayı yapan Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerinde önemli yatırımlara imza attığına dikkat çekerek, "Hizmet ekip işi. Biz Büyükşehir Belediyesi ile bir ekip olarak Yeşilhisar'a hizmetler kazandırmaya devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi 74 km.'den su getirdi. Çok büyük bir hizmet. Haseki Başkanımın talimatıyla yollarımız asfalta kavuşmaya başladı. 17 bin dönümlük bir parkı Büyükşehir Belediyemiz tamamladı. Gençlik Merkezimizin yapımı sürüyor. Yapılan tüm hizmetler için kendilerine teşekkür ediyorum" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında Yeşilhisar'ın Bütünşehir Yasası'ndan en fazla yararlanan ilçelerin başında geldiğini ifade ederek, "Son 6 ayda Yeşilhisar'da üç kez temel atma ve açılış programı düzenledik. 6 ay önce temelini attığımız tesis ve yatırımları bugün hizmete açıyoruz. Bu öyle kolay bir iş değil. Koca koca belediyelerin yapamadığı işleri, plan, proje, ihale ve yapım aşamalarını hızlı şekilde yerine getirerek hayata geçiriyoruz" dedi.

"MİNDERDEN KAÇMIYORUZ"

Konuşmasında belediyecilik anlayışlarından kesitler sunan Başkan Çelik, emanete sahip çıktıklarına vurgu yaparak, "Biz emanetçiyiz, belediyeler ve belediyenin sahip olduğu tüm imkanlar bize emanet. Emanete sahip çıkarak iyi işler yapmaya, imkanları ve kaynakları heba etmeden insanların hizmetine sunmaya gayret ediyoruz. 'Bizim işimiz değil' demeden halkımızın neye ihtiyacı varsa onu karşılamaya çalışıyoruz. Yalnızca belediyecilikle ilgili konularda değil, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının görev sahasında olan işlerde de hizmet üretiyor, yatırım yapıyoruz. Minderden kaçmıyoruz. Her türlü yükün altına giriyor ve Allah'ın izniyle başarıyla çıkıyoruz. Yeşilhisar'a 2014 bütçesinden 20 milyon, 2015 bütçesinden 17 milyon lira olmak üzere toplam 37 milyon liralık yatırım yaptık" diye konuştu.

Başkan Çelik, proje çalışmaları süren Yeşilhisar-Sarıoğlan banliyö hattının tamamlanmasıyla birlikte Yeşilhisar'ın Kayseri'nin merkez mahallelerinden birisi haline geleceğine de sözlerine ekledi.

"HAYIRLI İŞLER İÇİN GELİYORUZ"

Törende son konuşmayı yapan bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki de, Yeşilhisar'a son bir yıl içinde defalarca gelip gittiğine vurgu yaparak, "Kadın ve Gençlik Merkezi'nin temelini attık, parkların temelini attık. Trilyonlar harcadığımız o Gıcık Tüneli'nden gelen suyun açılışını yaptık. Bugün yine geldik, parklarımızı, spor sahalarımızı ve yollarımızı açıyoruz. Hep açılışlar ve temel atmalar için geliyoruz, hep hayırlı işler için geliyoruz. İnşallah bundan sonra da böyle güzel işler için gelip sizlerin duasını alalım" dedi.