Büyükşehir Belediyesi inşaat ve asfalt sezonunun başlaması ile birlikte yeni yollar açma ve mevcut yolları genişleterek yenileme çalışmalarına hız verdi

Büyükşehir Belediyesi inşaat ve asfalt sezonunun başlaması ile birlikte yeni yollar açma ve mevcut yolları genişleterek yenileme çalışmalarına hız verdi. Bu çerçevede Sivas Yolu'nun yaklaşık üç kilometrelik bölümünde de genişletme ve yenileme çalışması yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri Sivas Yolu'nun Gesi Kavşağı ile Kuzey Çevreyolu Kavşağı arasında çalışma başlattı. 2 bin 700 metre uzunluğundaki yolda yapılan çalışmalarla mevcut yol genişletilerek altyapısı ve asfaltı yenilenecek.

Platform genişliği 38 metre olan 3+3 şeritli duble yol özelliğindeki yolun yenileme çalışmalarıyla birlikte konforu da artırılacak. Asfaltı yenilenecek olan yolun orta refüjünde peyzaj gözleri ve aydınlatma yer alacak. Ayrıca yol kenarlarında yaya yolları ve ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor. Çalışmalar sırasında yol kenarlarında bisiklet yolları da tesis ediliyor.