Yaz aylarında Kayseri ve çevre illerden binlerce kişinin serinlemek için hizmet aldığı Büyükşehir Belediyesi'nin yüzme havuzları ve Su Kayağı Parkı 1 Haziran itibarıyla hizmete açıldı

Yaz aylarında Kayseri ve çevre illerden binlerce kişinin serinlemek için hizmet aldığı Büyükşehir Belediyesi'nin yüzme havuzları ve Su Kayağı Parkı 1 Haziran itibarıyla hizmete açıldı.

Sıcak yaz günlerinde bunalan Kayserililer, Büyükşehir Belediyesi'nin tesislerinde serinleyecek. Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Sümer Yüzme Havuzu, Belsin Yüzme Havuzu ve Anadolu Harikalar Diyarı Su Kayağı Parkı yaz sezonuna girilmesiyle hizmet vermeye başladı.

Yüzme havuzları ve Harikalar Diyarı Su Kayağı Parkı'ndan yaz boyunca her gün binlerce kişi hizmet alıyor. Anadolu Harikalar Diyarı içinde bulunan Su Kayağı Parkı 98 bin m² alanda yaklaşık 66 bin ton su kapasitesine sahip gölüyle birçok su sporunun yapılabildiği ender tesisler arasında bulunuyor. İç Anadolu Bölgesi'ndeki tek Su Kayağı Parkı olan tesis bu özelliği ile çevre illere de hizmet veriyor.

Belsin Yüzme Havuzu ise 3 bin 100 m².lik alanda yarı olimpik özellikte bir tesis. Tesiste yüzme havuzunun yanı sıra, kafeterya alanı, basketbol sahası ve tenis kortu da bulunuyor. Sıcak yaz günlerinde vatandaşların uğrak mekanları arasında yer alan ve bir sezonda yaklaşık 50 bin bayana hizmet veren Sümer Yüzme Havuzu ise yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu ve aqua havuzu olmak üzere birbirinden bağımsız üç bölümden oluşuyor.