Erciyes'teki Magna Otel'in açılışında önemli müjdeler verildi.

Dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden olan Erciyes'te yeni bir konaklama tesisi daha açıldı. Açılışta Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, üç ülkenin ekonomi zirvesinin Erciyes'te yapılacağını belirtirken Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, tanıtım atağına başlayacaklarını, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar da dünya şampiyonasının Erciyes'te yapılacağını dile getirdi.

Erciyes Kış Turizm Merkezi'ndeki Magna Otel'in açılışında müjdeler ardı ardına geldi. Magna Otel'i yapan Yayla Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yayla'nın konuşmasının ardından kürsüye gelen Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Erciyes'in Türkiye'nin örnek projesi ve dünyada en hızlı gelişim sağlayan proje olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa kayakta dünya kupasını almayı başardıklarını ifade eden Yarar, Şubat ayında FIS Dünya Kupası'nın Erciyes'te yapılacağını kaydetti.

TANITIM ATAĞI BAŞLIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, senelerce sadece bakılan Erciyes'in Büyükşehir Belediyesi sınırları içine girmesiyle yatırımlara başlandığını belirtti. Yatırımlar öncesi uzun süren bir planlama çalışmasının yapıldığını dile getiren Çelik, bir bütünlük içinde yapılan planlamanın ardından yatırımlara geçildiğini kaydetti.

Tüm bunları yaptıktan sonra sırada tanıtımın olduğunu belirten Çelik, tanıtım için tesislerin tamamlanmasını beklediklerini, yeni yılla birlikte tüm dünyada tanıtım yapacaklarını söyledi. Erciyes'i 12 ay turizme hizmet verir hale getirmek istediklerini de dile getiren Başkan Çelik, planlanan üç ayrı yatırım hakkında bilgi verdi. Başkan Çelik, Erciyes'teki kongre merkezi için Bakan Elitaş'tan destek istedi, sporcular için kamp merkezlerinin yapılacağını belirtti ve termal turizm için baharla birlikte 2 bin 200 metreden sondaj çalışmasının başlayacağını kaydetti.

Vali Orhan Düzgün de konuşmasında Erciyes'te çok önemli çalışmalar yapıldığını belirterek kolay ulaşılabilir bu önemli değerin Kayseri ve ülkemize önemli katkılar sağlayacağını dile getirdi.

EKONOMİ ZİRVESİ YAPILACAK

Açılışa katılan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ise 10 yıl önce sadece bir teleferiğin olduğu Erciyes'te 21 kilometre mekanik tesis, 103 kilometre kayak pistinin bulunduğunu ifade ederek Erciyes'in tanıtılması zamanının geldiğini söyledi. Erciyes'in sadece Kayseri'nin değil tüm Türkiye'nin değeri olduğunu ifade eden Elitaş, Şubat ayında Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye ekonomi bakanları zirvesini Erciyes'te yapacaklarını, bundan sonraki iş konseyi toplantılarını da Kayseri'de yapmayı planladıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Magna Otel katılımcılarca hizmete açıldı.