Sevk ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü’müz Kayseri Büyükşehir Belediyesi araç kayıtlarını tutarak trafik ve ruhsat işlemlerini takip etmek, seyyar tamir ekiplerinin yönlendirilmesi, görevli araçların düzenlenmesi, asansör ve yürüyen merdiven bakımları, durak montaj demontaj ve tamiratlarından sorumlu birimimizdir.

Yıl boyunca zorunlu trafik muayenelerinin koordinasyonunu sağlayarak sigortasız ve muayenesiz araç kalmamasını temin eder.

Sevk ve koordinasyon Şube Müdürlüğü’ne bağlı seyyar tamir ekiplerimiz Kayseri Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarında seyir halinde iken meydana gelen arızalara yerinde müdahale ederek tamirini sağlar veya güvenli bir şekilde çekilerek merkez atölyemize ulaştırılmasından sorumludur.

Müdürlüğü’müz ve hizmet birimlerimiz yıl içerisinde sabit durak ve çakma durakların yerlerine montajından sorumlu olmakla birlikte, yıpranan durakların değişimi bakımlarını takip eder.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait halkımıza hizmet veren yürüyen merdiven ve asansörleri çalışır halde tutmak tüm bakım onarım ve yıllık muayenelerini yaptırmakla yükümlüdür.

Şehir merkezindeki cam duraklar Mali Hizmetler Daire Başkanlığınca yap işlet devret modeli ile özelleştirilmiştir. Bunların her türlü tamir ve bakımı ilgili firmalara aittir. Bu durakların kontrolü ve düzenli olarak temizliklerinin yapılmasının sağlanması Sevk ve Koordinasyon Şube Müdürlüğümüz sorumluluğundadır.

1.1.SEYYAR TAMİR HİZMETİ

Sevk ve Koordinasyon Şube Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan 3 adet seyyar tamir aracı ile arızalara hızlı bir şekilde müdahale ederek ulaşım hizmetlerinde sürekliliğin sağlanması açısından önemli bir rol üstlenir.

Ayrıca merkez atölyemize çekilerek tamir edilmesi gereken araçlarımızın yol güvenliğini alarak çekilmesinden sorumludurlar.

1.2.DURAK EKİBİ VE FAALİYETLERİ

Durak ekibimiz yıl içerisinde yıpranan, hasar gören tüm durak modellerimize yerinde müdahale ederek tamiratını ve temizliğini sağlamaktadır. Tamir ve temizliği yerinde mümkün olmayan duraklarımız yerinden sökülerek merkez atölyemize getirilmektedir.

Kapalı Fotoğraflı Durak Modeli

Kapalı Fotoğraflı Durak Modeli

Işıklı Çakma Durak Modeli

Ferforjeli Çakma Durak Modeli

Kayseri Belediyesi

2015 yılı sonunda başlatılan akıllı durak ve durak modeli yenileme çalışmaları devam etmektedir ve 2016 yılı içerisinde duraklarımızda model değişikliği hazırlıkları yapılmaktadır.

Erciyes için tasarlanan durak modeli

Yeni Tasarlanan Durak Modeli

1.3.YÜRÜYEN MERDİVEN VE ASANSÖR BAKIM ONARIM EKİBİ

Yürüyen merdiven ve asansör ekibimiz yıl içerisinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan 23 adet asansör ve 44 adet yürüyen merdivenin haftalık, aylık ve yıllık bakımlarını düzenli olarak yapılmasından ve yıl içerisinde meydana gelen arızalara anında müdahale etmekle sorumludur.

Yürüyen merdiven ve asansör ekibimiz tüm iş güvenliği ve saha güvenlik önlemlerini alarak çalışmalarına devam etmektedir.

Kayseri Belediyesi

2016 yılı içerisinde yürüyen merdivenlerin temizliğinin yapılması için yürüyen merdiven temizleme makinesi alınmış ve kullanılmaya başlanmıştır.

Yürüyen Merdiven Temizleme Makinesi