Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Oda Borsa Ortak Meclis Toplantısı ve Kayseri’nin Yıldızları Ödül Töreni’ne katıldı. Başkan Büyükkılıç, “Bizim en büyük zenginliğimiz birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz ve dayanışmamızdır. Biz hizmet için varız. Biz şehrimizi en güzel şekliyle temsil etmek için varız” dedi.

Kayseri Ticaret Odası’nda düzenlenen Kayseri Oda Borsa Ortak Meclis Toplantısı ve Kayseri’nin Yıldızları Ödül Töreni’ne Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Dünya Odalar Federasyonu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve il protokolü katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“Bizim En Büyük Zenginliğimiz Birliğimiz, Beraberliğimiz”

Kayseri’yi kadim medeniyetler şehri, yatırımcılar şehri, hayırseverler şehri olarak nitelendiren Başkan Büyükkılıç, toplantıda yaptığı konuşmada, “Kayseri’mizi her alanda geliştirmeye özen gösteriyoruz. Bizim en büyük zenginliğimiz birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz ve dayanışmamızdır, çok şükür bunun bereketini yaşıyoruz. Bize ötekileştirmek değil, kucaklamak yakışır. Biz hizmet için varız. Biz şehrimizi en güzel şekliyle temsil etmek için varız” diye konuştu.

Kayseri’nin ekonomisine katkı sağlayarak 2023 Yılı Kayseri ihracat verilerine göre ödüle layık görülen iş insanlarını ve firmaları tebrik eden Büyükkılıç, “Yıldızlarımızı tebrik ediyoruz, onlar yatırımdan yatırıma, hizmetten hizmete koşuyor, başarıdan başarıya koşuyorlar. Helalinden kazanıyor, helalinden harcarken, hayırseverlikleri ile anılıyorlar” dedi.

“Müzemizi En Kısa Zamanda Kayseri’mize Kazandıracağız”

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin ticaretin merkezi olarak anıldığını, Kültepe Kaniş-Karum’daki yapılan kazılarda ticaretle ilgili özel eserlerin ortaya çıktığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizler de yerel yönetimler olarak müzeleştiriyoruz. Müzesini yaptık, donanımı için gerekli projelendirmeyi yaptık, en kısa zamanda Kayseri’mize kazandıracağız. Kayseri’mizi yaşanılabilir, herkesin göğsünü gere gere sahipleneceği bir şehir haline getirmek için her alanda koşturuyoruz. Bu şehre sahip çıkmaya fazlasıyla değer. Her birinize sevgiler, saygılar sunuyorum. Ödül alan dostlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum. El ele, gönül gönle vermek suretiyle, yerel yöneticiler olarak da bizler üzerimize düşenden daha fazlasını yapmaya hazırız.”

Elitaş’tan İsrailli Bakana Sert Tepki: “Hadsiz, Haysiyetsiz Bir Açıklama”

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş da konuşmasında İsrail Dışişleri Bakanının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tehdit eden açıklamasına sert tepki göstererek, “İsrail Dışişleri Bakanı hadsiz bir açıklama yapmış, haysiyetsiz bir açıklama gerçekleştirmiş. Mazlumların lideri, onların dertleriyle dertlenen, dünya beşten büyüktür diye ilk defa söyleyen bir lidere, Cumhurbaşkanına hadsizce bir açıklama yapmış. Tüm milleti yüreğinden hançerleyen soykırımcı, katil Netenyahu’nun dışişleri bakanına buradan şiddetle, nefretle lanetlerimi gönderiyorum” ifadelerini kullandı.

Elitaş, Kayserili sanayicilere de gayretlerinden dolayı teşekkür ederek, sanayicileri tebrik etti.

Elitaş’tan Otoyol Müjdesi

Niğde-Ankara Otoyolu’nun Kayseri’ye bağlanmasını planladıklarının müjdesini veren Genel Başkan Vekili Elitaş, “2027-2028 yılında hızlı trene kavuşacağız. 2030 yılından önce de inşallah biz duble yolun Kayseri’den başlamak üzere İstanbul’a gidene kadar tamamen otoyoldan geçmeyi planlıyoruz” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Dünya Odalar Federasyonu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Kayseri’nin mutlu ve gurur dolu gününde bulunmaktan onur duyduğunu ifade ederek, “Protokolün Kayseri için atılan her güzel adımda emek ve desteklerine şahidiz” dedi.

KAYSO, KTO ve KTB oda başkanlarının da birer konuşma yaptığı toplantıda, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ilk 1000 ihracatçı ve İSO ilk 500’de yer alan Kayseri’deki 27 firmaya 36 ödül dağıtımı gerçekleşti.